Kinek?

A mediáció egy jogilag és gazdaságilag is elismert peren kívüli vitarendezési eljárás. Mediátorként mindazok számára nyújtok segítséget akik - kortól, nemtől, identitástól függetlenül -, megtisztelnek az idejükkel, a bizalmukkal és az őszinteségükkel.

Fontos tudni, hogy a hozzám fordulók között fennálló konfliktusban minden esetben független közvetítőként veszek részt és soha, semmilyen körülmények között nem képviselem egyik Fél álláspontját sem. A megbeszélések alatt folyamatosan arra törekszem, hogy minden résztvevő számára érthető módon közvetítsem az eltérő igényeket, a különböző célokat, egyeztessem a másfajta érdekeket, és a megfelelő speciális segítő technikák alkalmazásával biztosítsam a jelenlévők közötti békés, türelmes, harmonikus kommunikáció lehetőségét.

Minden esetben kizárólag az Ön / Önök döntése, hogy az adott problémát vagy nézeteltérést egy vagy több megbeszélés során oldjuk meg közösen. Az én szerepem mediátorként az, hogy pártatlan közreműködőként a beszélgetés kezdetén oldjam a Felek között fennálló feszültséget, bizalmatlanságot, majd a számukra látszólag megoldhatatlannak és összeegyeztethetetlennek tűnő kérdésekben segítsek több olyan alternatív megoldást találni, amely segíti egymáshoz közelíteni a különféle álláspontjaikat olyan módon, hogy az a párbeszéd befejeztével minden jelenlévőt maximális elégedettséggel töltsön el.

Amennyiben az igény felmerül, a kommunikációs folyamat lezárásaként a résztvevők között kialakult végleges megállapodást írásban is rögzítem mindenki számára.

A célom minden esetben annak a lehetőségnek a biztosítása, hogy Önök a beszélgetésünk alatt szabadon és kompetensen részt vegyenek a saját életükre vonatkozó döntéseik meghozatalában és általa a jövőbeli önálló, problémamentes, közös együttműködés feltételeinek megteremtésében.